JAGA DIN ANLEDNING, INTE DIN APPLÅD

Under hela mitt 22-åriga liv har jag jagat applåder. 

Jag har tillåtit applåderna att forma mig, betygsätta mina insatser och avgöra hur bra jag är. Efter redovisningarna i skolan, målen jag allt för sällan lyckades göra i fotbollsmatcherna, efter sångerna jag skulle sjunga på skolavslutningarna och när jag snabbast kunde dricka upp min öl innan en hemmafest på gymnasiet. Jag har tillåtit, accepterat och lutat mig tillbaka när applåderna sakta men säkert format den jag är och den jag trodde att jag ville vara. Min största utmaning blev att bevisa för dem som aldrig applåderat att de har haft fel. Jag skulle allt visa dem att jag också kan, att jag också kan lyckas. För lyckas har ju alltid varit att hamna högst upp på prispallen och låta applåderna flöda. Trodde jag.

Vi lägger upp selfies på Instagram i hoppet om att få fler likes än andra. Vi jagar kommentarer för att de bekräftar oss som människor. Vi stirrar oss blinda på den perfekta brunchen och jublar när vi är dem som får avnjuta den. Vi blir singlar och laddar ner tinderappen i hopp om att få applåder och bli bedömda för vårt utseende. Vi jagar och jagar och vi lägger vårt självförtroende, självkänsla och makten av att avgöra vilka vi är i händerna på de som applåderar för oss.

Men är det verkligen upp till andra att avgöra vem du är?

Är det inte upp till dig själv att välja vilken väg du vill gå och vem du vill vara? För det är när du hittar din anledning, ditt fokus och den du är som du slutar lyssna på applåderna. De kommer alltid finnas där men de kommer inte få avgöra vem du är. Din anledning är den du är, den som bygger dig och den som driver dig. Låt aldrig applåderna ta över. Låt aldrig ditt eget värde hamna i händerna på bekräftelsen som applåderna ger dig. För när du slutar jaga applåderna når du din framgång. Och då spelar det ingen roll hur många som sitter i publiken. För den enda applåden du ska njuta av är den du ger till dig själv. 

Läs fler av mina krönikor HÄR.